De olie aftapplug zit vast. Wat nu?

on
Categories: News

De titel van dit blogbericht is een veelvoorkomende vraag in allerlei online fora waar liefhebbers van motoren en professionals die met motoren werken samenkomen. Het is immers iets dat vaak gebeurt: u wilt de olie verversen van een motor en de olie aftapplug zit vast. Geen beweging in te krijgen. Wat doet u nu?

Haal de gereedschapskoffer maar boven …

… want er wacht u een werkje. Een carterplug kan vast komen te zitten door het te strak vastdraaien van de plug of doordat er te veel vuil tussen de schroefdraad zit. Een te hard vastgedraaide plug kan het carter beschadigen. Om de vastgedraaide carterplug los te krijgen, zit er vaak niets anders op dan een ringsleutel boven te halen en keihard aan de olie aftapplug te draaien. Een van de enige dingen die dan kunnen helpen, is meer kracht zetten en hopen dat de carterplug gaat meewerken.

De olie aftapplug zit vast: wat zijn de gevolgen?

Toch is dit niet zonder gevaar: brute kracht op een plug zetten kan zorgen voor een gestripte schroefdraad. En als u de verkeerde maat ringsleutel gebruikt, wordt de plug beschadigd. Als de olie aftapplug nog steeds niet loskomt, gaan sommigen zelfs met de bout op het carter slaan. Uiteraard is dit niet aan te raden, zo kunt u het carter kapot slaan. Een vastzittende carterplug is dus mogelijk slechts probleem één.

Het kan anders

Femco gelooft dat het ook anders kan. U heeft immers betere dingen te doen met uw tijd dan lang aan een olie aftapplug sleuren met een grote ringsleutel. Een systeem dat niet vast blijft zitten, kan u bovendien heel wat frustratie besparen. Daarom werden de Femco® olie aftappluggen ontwikkeld. Deze pluggen geven u de mogelijkheid om snel, veilig en milieuvriendelijk olie te verversen en schoon te maken. En niet onbelangrijk: de Femco® olie aftappluggen hoeven niet losgedraaid te worden!

Hoe werkt de Femco olie aftapplug?

Bij de Femco® olie aftappluggen is er slechts éénmaal gereedschap nodig; dit is bij de installatie. Eens de plug geïnstalleerd is, is er geen gereedschap meer nodig om olie af te tappen. Dan draait u de stofkap los van de olie aftapplug en schroeft u handmatig het aftapstuk met slang op de plug. Hierna vloeit de olie af naar de opvangbak of container. Handig, toch? En dat allemaal zonder gereedschap!

Kies voor gemak met Femco

En kies voor een olie aftapplug waarvan u weet dat u er geen problemen mee krijgt. Eens de plug geïnstalleerd is, kunt u in slechts drie stappen uw olie aftappen. Sneller en makkelijker kan niet! Grote namen als Emirates, Hitachi a en Cummins gingen u voor; waar wacht u nog op?