Welke grootte olie aftapplug moet ik gebruiken?

on
Categories: News

Als u besloten heeft om voor de eerste keer een olie aftapplug van Femco te gebruiken, helpen we u graag als u nog twijfelt welke plug u precies nodig heeft. De eerste vraag die u zichzelf moet stellen, is voor welke motor of machine u een olie aftapplug nodig heeft en wat u verwacht dat de olie aftapplug precies doet. We verkopen immers verschillende modellen, elk met eigen specificaties.

De juiste olie aftapplug voor u

Wij hebben verschillende olie aftappluggen in ons assortiment. Zo is er de Standard olie aftapplug; ons basismodel waarmee het allemaal begon. Bent u eerder op zoek naar een olie aftapplug waarmee u ook olie kunt aftappen in krappe ruimtes, zoals bij een bus met een lage wegligging? Bekijk dan onze Compact olie aftappluggen; dit zijn de kleinste varianten die we aanbieden. Is uw belangrijkste doel om heel snel olie af te tappen? Dan raden we u onze Click Drain en Quick drain plugs aan. U kunt deze plugs combineren met een van onze Mobile Service Units, dan is uw olie in een oogwenk afgetapt. Wilt u snel grote hoeveelheden olie aftappen? Dan is de XL olie aftapplug wat voor u. 

Bovendien maakt onze website het maken van een keuze heel gemakkelijk. Zo kunt u filteren op het merk van de motor, het model, het jaar en de motor, waarna onze site u naar een passende olie aftapplug leidt. Bij elke variant van onze pluggen kunt u ook de dikte in mm zien, de lengte in mm, de schroeflengte onder de kop in mm en de binnendiameter in mm. Zo is het heel duidelijk welke grootte u aanschaft.

De correcte torque sleutel gebruiken

Hét grote voordeel van Femco® olie aftappluggen gebruiken, is uiteraard het feit dat u behalve bij de installatie, nooit een sleutel of schroef nodig hebt om olie af te tappen. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over het feit dat u niet de correcte sleutel bij de hand hebt. Olie aftappluggen proberen los te draaien met een verkeerde sleutel, kan immers leiden tot gebroken pluggen of beschadigingen aan het carter en de schroefdraad. Dit wilt u uiteraard niet! Als u olie wilt aftappen, dan schroeft u makkelijk het Femco® aftapstuk op; dit kan gewoon met de hand gedaan worden. Bij het installeren van een Femco® olie aftapplug heeft u wel een sleutel nodig, namelijk een torque sleutel. Kijk goed naar de afmetingen van de door u gekozen olie aftapplug en of u een torque sleutel hebt die daarbij past. Draai de olie aftapplug goed vast, zonder deze té strak aan te draaien. Zo heeft u in één-twee-drie uw olie aftapplug geïnstalleerd!